0 0

Copaiba Oleoresin

Copaiba Oleoresin

Copaiba Oleoresin (copaifera officinalis), známý jako balzám copaiba, je kvetoucí rostlina patřící do čeledi Fabaceae. Copaiba pochází ze zemí jako Bolívie, Brazílie a Venezuela, tedy v teplých klimatických podmínkách. Copaiba je tedy pryskyřice (světlozelené až tmavě hnědé barvy) získaná z kmenů jihoamerických bobovitých stromů sperenolistých (rod. Copaifera). Olej se vyrábí parní destilací pryskyřice sklizené ze stromů. Olej z pryskyřice velmi často používaný již v historii pro různé účely. Olej obsahuje značné množství látek α-bergamotenu, α-kopaenu, β-bisabolenu a jeho hlavní složky β-karyofylen. Pozitivní účinky oleje využívané v kosmetických přípravcích, resp. pro průmyslové a medicínské využití.

rostlina Copaiba Oleoresin - prírodní esencialni olej na kosti a klouby

Léčivé účinky esenciálního oleje z Copaiba Oleoresin

  • účinné antibakteriální a protizánětlivé účinky
  • přírodní „lék“ na svaly a klouby
  • vhodná přísada do kosmetických výrobků (šampon, mýdla, parfémy)
  • pomáhá při zánětu močových cest
  • vhodné pro různá kožní onemocnění
  • antioxidant na problémy s játry a ledvin
  • dermatitidní na pleťové problémy
  • podporuje trávicí a imunitní systém
  • příznivě působí proti hmyzu (organický repelent)

Vedlejší a nežádoucí účinky esenciálního oleje Copaiba Oleoresin

  • neředěný s nosným olejem může způsobit podráždění pokožky těla
  • nepoužívat lokálně na pokožku pokud jste těhotná nebo kojíte
  • nepoužívat orálně může způsobit zvracení, průjem, poškození vnitřních orgánů
  • nepoužívat pro lidi, kteří trpí závažnou chorobou epilepsií
  • obecně považován za bezpečný olej podle organizace EPA

Směsi esenciálních olejů s obsahem Copaiba Oleoresin

přírodní esenciální olej na trávení a bolavé bříško pro děti

Esenciální olej Trávení

esenciální olej na vlasy Hair Therapy

Esenciální olej Hair Therapy